Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 11:49 - Неудобните тайни на ранните християни
Автор: universalnia Категория: Други   
Прочетен: 657 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2012 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Римляните обвинявали раннното християнство в магьосничество и човеконенавист. Това не се връзва с официалното християнство, но напълно отговаря на някои от теченията на гностицизма(християнска секта), които практикували черна магия и се кланяли на дявола, понеже смятали, че земния свят е негово владение(според тях старозаветния бог, Демиургът, бил именно дявола). Имало много и различни християнски секти. Когато Константин Велики приема християнството като официална религия, всъщност приел тази негова версия, която отговаряла на имперските интереси на Римската империя.
Самата официална църква е заимствала някои от гностическите писания. например Откровението на Йоан е всъщност зле редактирана гностическа книга от времето на Голямото юдейско въстание през 70г.
Гностиците не смятали Исус за истинския Месия, а за нещо като пророк. Те чакали идванто на месия, който да възстанови равновесието в света - тоест да освободи Юдея и победи Рим.
Откровението е било писано от сектата на йоаните (гностическа секта), които дори не признавали Исус, а само обезглавения Йоан Предтеча като пророк.За него се говори метафорично в книгата като за закланото агне.
В книгата има и други метафори:
Седмоглавата змия - първисвещениците, служители в храма(гр. офис-змия - лат.офис-служба), служители на Менората(седемсвещника) обвинявани от зилототе в предателство и съглашателство с римляните.
Звярът(гр. терион-звяр - тиран) е Рим-Новият Вавилон - градът на седемте хълма.
Императорите, цезарите били 8. Първият е смъртно ранения Цезар, койот бил, но всепак го имало понеже бил обявен посмъртно за бог и се кланяли на образа му. Звярът с агнешки рога- признак на святост е Октавиян Август(Свещения), който се представял за обикновен служител -сенатор/"говорел като змия"/ но бил тиранин.
6-ти е Нерон, числото на името му е 666. Той пръв подгонил християните, а и запалил Рим(Вавилонската блудница)
7-я Галба, стоял малко.
Четирите ангела и войските им, които погубили третата част от човеците, пък е метафора на годината  на четитирите императори(гражданска война за престола на Рим, в която спечелил Веспасиан). Въстаниците се надявали, че междуособиците в Римската империя да спомогнат за успеха на въстанието в Юдея.
8-я е Веспасиан
Неговият син Тит обсаждал въстаналия Йерусалим и го превзел.
Тит е дяволът от бездната(Тит -Титан от Тартара)
Книгата е писана по време на обсадата на Йерусалим, но преди да падне и пророкувала на обречените чудотворно избавление като огън небесен щял да изгори римляните, но това естествено не станало.
Впрочем израелски, както и щатски НЛО космонавти от бъдещето няма поне от 12 000г пр.н.е., когато те са били унищожени от китайските НЛО космонавти дошли от бъдешето в битка за Земята.
За месия йоанитите смятали водача на възстанието, което имало времен успех, но било потушено от Рим. За неговотo раждане и пришествие пише в Откровението. Симон Бар Гиор - лидер на зилотите.
Името на Исус Христос е вметнато в книгата по-късно от редакторите преписвачи, коиот решели че ужасите описвани в книгата са подходящи за сплашване на лековерните невежи вярващи.

Любопитно е че:
Сарматите се опитали да помогнат на Юдейското въстание. По време на битката при Кремона(Втората битка при Кремона или Втората битка при Бедриакум (Bedriacum; Betriacum) е решителната битка в римската гражданска война за наследството трона на Нерон (Годината на четиримата императори). Провежда се на 24/25 октомври 69 г. в Горна Италия между Кремона и Мантуа при Бедриакум.) Дунавската граница е без охрана и сарматската конница нахлува в пределите на Римската империя през Дунав, хвърляйки в паника леката римска конница. Мицианий е принуден да ускори ход и праща част от своята армия на север, за да отхвърли варварите зад реката.
Точно сарматите с блестящите си доспехи са конниците от Апокалипсиса - царете от Изтока дошли да воюват срещу Римската империя.

Римляните се криели в лагери укрепени с издигнати земни валове. - "Планините и хълмовете", които издигали и в които се криели.





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnia
Категория: Други
Прочетен: 388669
Постинги: 330
Коментари: 265
Гласове: 188
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930