Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 09:45 - Произход на българите
Автор: universalnia Категория: Други   
Прочетен: 1100 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.05.2015 09:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гърците, албанците(илири) и румънците(романизирани траки и даки) са коренни жители на Балканите или поне са дошли доста отдавна. Българите(македонците и те са българи), сърбите, хърватите, босненците, словенците, черногорците и турците са по-късни пришълци.
Българите са доста разнообразни от антропологична гледна точка като ръст, коси и очи, форма на глават и лицето и т.н. Това показва, че те са смесен народ с разнороден произход.

Прабългарите първоначално принадлежали към древнотюркската общност. Тя включвала както монголоидни така и европеидни народи. Шумерите принадлежали към нея и езикът им е близък до древнотюркския. В централна Азия и Китай съществувала древнотюркска цивилизация. Тя построила китайските пирамиди и била по-древна от шумерската. Шумерите пренесли тази традиция и издигали пирамидалните храмове зикурати. Египтяните пък заели пирамидата от шумерите. Тюркската цивилизация от Китай разпространила културата си и по море. Така достигнали до Америка, където индианците също се нучили да издигат пирамиди. Китайците крият истината за наличието на тази цивилизация, за това и не се хвалят с пирамидите си, а се опитват да ги потулят. Те не иска да признаят съществуването на по-древната и развита цивилизация.
Тюрките считат вълка за свой праотец. Името на българите звучало като борджигин и означавало племе на вълка. После то се изменило на българи. Точно прабългарите, племето на вълка са родоначалници и създатели на тюркската общност. Вероятна връзка с древните тюрки има и Рим, който свързва произхода си с вълчица.
Тюрките българи се установили някъде в Средна Азия или Западен Сибир. Тук попаднали под властта на индоевропейците от андроновската култура. Това обяснява защо артефактите на по-късните прабългарски находки приличат на тази култура. Сред тях имало и славянски премена преселили се на изток. Точно под властта на тези славяни се оказали и прабългарите.Те възприели славянския език и били славянизирани, асимилирани. Това обяснява факта, че в старобългарския няма много чуждици от тюркски или ирански произход. Езикът на прабългарите би трябвало да се е запази и дори наложил в Дунавска България. Те били господстваща народност и доста многобройни. Няма как да са се претопили сред славяните. Така че езикът им всъщност е познатия ни старобългарски, а не изчезнал хипотетичен език. Аспаруховите прабългари били около 100 000 - 200 000 минимум, ако съдим по укрепленията в Добружа, където се установили първо. А населението на Дунавска България били около 300 000 общо. Освен това прабългарите останали компактно население. Славяните били изселени и на тяхно място се заселили те. Това било в така наречената Вътрешна област, която обхващало земите между Дунав и Стара планина, много удобна за отбрана. Прабългари не са се смесили със славяните, както е видно. Езикът им се запазил. Поне Аспаруховите прабългари говорели славянски.
Населението на Волжка България било наречено сакалиба - славяни от арабите.
Славянската връзка на прабългарите се крие по политически причини. Първо западняците се опитват да ни потурчат. Руснаците пък искат да се откажем от българската си национална идентичност и да приемем панславизма. За това се фалшифицират надписи и документи за доказателство на тюркски език. Например Именникът на българските ханове е фалшификат създаден на база документ написан на старобългарски диалект. В него няма тюркски думи. Така прабългарите са били славяноезични, а не тюркоезични.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnia
Категория: Други
Прочетен: 387392
Постинги: 330
Коментари: 265
Гласове: 188
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031