Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2015 09:27 - Автохтонните прабългари
Автор: universalnia Категория: Други   
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.06.2015 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има и друго обяснение за преобладаващите автохтонни гени на българите. Може те да не са останали от асимилираното местно население. Може част от балканското население в древността да е мигрирало на Изток в търсене на нови земи. Там то попада под влиянието на индоевропейците от Андроновската култура, в частност на народ от славянската група преселил се на изток при андроновците. Индоевропейците са дошли някъде от Централна Европа и пътят им на изток е бил близък до този на балканците. Там балканците са асимилирани и приемат езика и културата на тези хора. След хилядолетия се връщат в прародината си на балканите вече като прабългари.


Прабългарите владеели източни бойни изкуства. Според изворите те можели да се бият с голи ръце сами срещу десетинавъоръжени противници. Такива техники има в източните бойни изкуства. Древните гърци имали бойно изкуство наречено панкратион. Траките вероятно също са го владели. То използвало удари, ритници и хватки. Борците по панкратион демонстрирали учудваща издръжливост в състезателните двубой с голяма продължителност, което показа, че са използвали духовната си сила подобно на източните бойни изкуства. Няма обаче сведения за техники в панкратиона за голоръка отбрана срещу въоръжен противник или срещу много противници. Такива техники има сами в източните бойни изкуства. Това показва, че прабългарите идвали някъде от Изток и владеели източни бойни изкуства. Също така не били тюрки. Сред тюрките е популярна борбата, но нямат бойни изкуства.

Любопитен е произходът на източните бойни изкуства. Критският бокс използвал техника срещана в китайските бойни изкуства, според изображения от онова време. Това родство не е чудно, ако се има предвид сходството между китайската неолитна керамика Яншао и тази на Триполската култура от Северночерноморските степи, която произлиза от балканската земеделска култура. Това влияние трябва да е пренесено от хора. Тези древни преселници от Балканите далеч на Изток може да са предци на прабългарите.

Българите сме поне 15% прабългари. Аспаруховите българи са били според археолозите поне 100 000 - 200 000 души. Тогава населението на Дунавската равнина било максимум 300 000 души. Там се заселии прабългарите като преселили местното население по Балкана и отвъд Дунав.
Общо населението на днешните български земи тогава е било около 800 000 - 1 000 000 души. Това дава приблизително 15% прабългари от общото население на страната без да се смята по-късната експанзия и нарастване на прабългарите на юг от Балкана.

Всъщност прабългарите са поне 50% от българите, но са смесени по произход народ. Имали са разнороден състав. Включително автохтонни гени от гети и трако-кимерийци.

Има поне четири вълни на преселение на балкански земеделци на Изток в степите.
Първият е 4-3хил.п.н.е. Тогава се създава Триполската култура с Северночерноморските степи. Преселници от нея достигат до Китай, където оказват влияние върху керамиката Яншао. Това показва колко далеч на изток дотигат балканските земеделци.
Второто преселение когато кимерииците, тясно свързани с траките и потомци на Триполските земеделци, са прогонени от скитите. Част от тях се преселват в Мала Азия през Кавказ, а други заминават на Изток. Голяма част от кимерииците остават с стават така наречените скити земеделци.
Третото преселение е на гетите, които се преселват от днешна Добруджа в Северночерноморските степи.
Четвъртото преселение е на скитите земеделци, които бягат от нашествието на сарматите и се насочват отново на Изток.
После част от тези хора се завръщат като прабългари по родните си земи.

Интересни са резултатите от единственото масово генетично изследване у нас, което би могло да претендира за представителност. Когато изследваха помаците какво излезе. Елино-славянски произход. Елинския може да се дължи на автохтонните гени, които са ни общи с гърците. Но къде отиват славянските гени, които ограничени, немасови и непредставителни изследвания уж не откриват. Зависи и българите от кой край на страната изследваш, защото в различните местности и произхода е различен. Зависи къде са се заселвали племената.

Изводът е, че при сегашните генетични изследвание има натъкмяване, за да се докажат определени тези. Така сега отричат славянския елемент в произхода ни, за да ни откъснат от братските славянски народи. Същото и с отричането на прабългарите. При помаците в Родопите естествено прабългари няма, но ако тестваме населението на Северна България ще излизе друго. Искат да се отречем от българската си автентичност и да се "поевропейчим", за да ни асимилират по-лесно.






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnia
Категория: Други
Прочетен: 390919
Постинги: 330
Коментари: 265
Гласове: 188
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930